۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۹
تعداد بازدید: ۱۳۷۳۳۵
هشدار معاون علمی و فناوری رییس جمهوری؛
هوش مصنوعی در کشور با شتاب زیادی توسعه یافته و با رفع موانع رسوخ این فناوری به سیستم خدمت رسانی شاهد کاهش هزینه‌های سربار مثل هزینه حمل بار خواهیم بود.
کد خبر: ۳۳۷۹

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط با حضورمعاون علمی و فناوری رییس جمهوری و وزیر امور اقتصادی و دارایی، در دو گمرک مرزی کشور، ایکس‌ری کامیونی ایران ساخت رونمایی شد و به بهره برداری رسید.

مراسم، به صورت ویدئو کنفرانس برگزار و دو دستگاه اسکن کانتینری ایکس ری ایران ساخت در گمرک بندر شهید رجایی و گمرک اینچه برون استان گلستان رونمایی و بهره برداری شد.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم با بیان این‌که توسعه فناوری‌های هوشمند در گمرک اکنون به رفع نیازهای این حوزه منجر شده است، ادامه داد: هوشمندسازی یکی از اولویت هایی است که معاونت علمی و فناوری در اولویت قرار داده است. تلاش می‌کنیم با نفوذ این فناوری‌ها به متن جامعه و زندگی مردم، تحول فناورانه رقم بخورد.

وی با بیان این‌که این توسعه فناوری اکنون به رفع نیاز گمرک به تجهیزات پایش و اسکن محموله‌ها منجر شده است، ابراز کرد: در طول این سال‌ها با همکاری های خوبی که با گمرک داشتیم، رسوخ فناوری به گمرک محقق شد و امروز نتیجه پژوهش های فناوران و دانشگاهیان به ثمر نشسته است. نمونه این محصول دانش بنیان 5 میلیون دلار قیمت دارد و با وجود تحریم‌ها، واردات آن عملا ممکن نبوده اما این محصول ایران‌ساخت که در عرصه بین المللی نیز بارها مورد تقدیر قرار گرفته است این نیاز را تامین می کند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به توسعه فناوری اشعه ایکس در سایر حوزه ها به ویژه سلامت گفت: سرریز فناوری این شرکت های دانش بنیان، به توسعه فناوری های دیگری همچون دستگاه های اسکن و همچنین توسعه فناوری پهپادها در گمرک انجامید.

دستگاهی ساختیم که بدون اشعه ایکس بازرسی انجام می دهد

ستاری، از تولید تجهیزات سی‌تی اسکن ایران‌ساخت با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: سی‌تی اسکن پزشکی ایران‌ساخت نیز بر مبنای فناوری با حمایت معاونت علمی و فناوری توسعه می یابد. فناوری‌های این حوزه بسیار گسترده است و به طور مثال، دستگاهی در داخل کشور تولید شده است که بدون اشعه ایکس می‌تواند بازرسی ها را انجام دهد، تجهیزی که عاری از عارضه های تشعشعات اشعه ایکس است؛ این فناوری تا جایی پیش می رود که اشیا را از پشت موانع هم تشخیص دهد.

وزارت اقتصاد موانع استفاده از هوشمندسازی را برطرف کند

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از ضرورت رسوخ فناوری هوش مصنوعی به بخش‌های مختلف از جمله گمرک سخن گفت و بیان کرد: هوش مصنوعی در کشور با شتاب زیادی توسعه یافته اما در عین حال، از این فناوری در کشور کمتر استفاده شده است. نمونه کارکرد این فناوری، در نرم افزارهای گمرکی است و می تواند هر وضعیت غیرعادی را به طور دقیق تشخیص دهد.

وی  خطاب به سازمان‌ها و نهادهایی که پتانسیل آن را دارند که متقاضی هوشمندسازی باشند، گفت: از شرکت‌ها و سازمان ها دعوت می کنم از دستاوردهای دانش‌بنیان‌ها در حوزه هوش مصنوعی استفاده کنند چراکه توسعه این فناوری و رسوخ آن در زندگی مردم مستقیما به تقاضای مشتری بستگی دارد.

واسطه ها یکی ازچالش های جدی استفاده از هوشمندسازی هستند

رئیس بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: با این که در بسیاری موارد مصوبات دولت استفاده از فناوری های هوش مصنوعی را ایجاب می کند متاسفانه از این ظرفیت استفاده نمی شود؛ در حالی که هوش مصنوعی می تواند نقش کلیدی  در بهبود زندگی مردم داشته باشد اما به دلیل عدم شناخت و واسطه گری از آن استقبال نمی شود. یکی ازچالش های جدی واسطه ها هستند که در برابر استفاده از هوشمندسازی مقاومت می کنند در حالی که با استفاده از این فناوری هزینه حمل بار نصف می شود و لازم است وزارت اقتصاد و سایر نهادها اراده کنند تا این مشکل طی زمان کوتاهی برطرف شود.

بخش خصوصی در استقرار تجهیزات در گمرک نقش آفرینی می کند

وی افزود: بسیاری از موانع، عامدانه و با هوشمندی ایجاد شده و مانعی برای رسوخ فناوری شده است؛ این امر با عزم جدی دستگاه ها می تواند تحول پیدا کند و بسیاری از هزینه ها را کاهش دهد و شاهد تحولی در حوزه های مختلف از جمله گمرک و حمل و نقل باشیم. در تحقق این عزم، حتی نیاز به سرمایه گذاری بخش دولتی نیست و بخش خصوصی در صورت وجود حمایت و میدان دهی لازم، آن را تامین می کند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از انعقاد قرارداد استفاده از ایکس‌ری کانتینری و کامیونی ایران‌ساخت بدون هزینه دولت و با نقش آفرینی بخش خصوصی گفت و اذعان کرد: بر مبنای مدلی نوآورانه، این بخش خصوصی است که در استقرار این تجهیزات نقش آفرینی می کند و سهم خود را از فرآیند اسکن کامیون‌ها برمی‌دارد. خوشبختانه گمرک توانسته تحولات فناورانه را با کمک شرکت های دانش بنیان حل کند و در این راستا گمرک، وزارت امور اقتصادی و دارایی و دکتر خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی همکاری بسیار ارزشمندی داشته اند که ادامه آن می تواند زمینه‌ساز تحولی در عرصه اقتصاد شود.

برچسب ها: هوشمندسازی گمرک
ارسال نظر
آخرین اخبار